Mijn Visie

Visie

"Zelfs een weg van duizend mijl begint met een enkele stap." Lao Tse

Als sporter ben ik opgegroeid in de wereld van de Oosterse Budo Sport. Hierbij heb ik juist als mens ook een bijzondere visie meegekregen. Naast doorzettingsvermogen hebben juist ook de zeven deugden van het Bushido een belangrijke waarde: Integriteit, Respect, Moed, Eer, Compassie, Eerlijkheid en Loyaliteit.

Het logo van Assmann Coaching en Training zit vol met aspecten die deze gedachten uitdragen.

Slijtage

"I fear not the man who has practiced 10.000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10.000 times." Bruce Lee.

Een paar sportschoenen of zelfs een studieboek raakt versleten wanneer het vaak gebruikt wordt. Het gaat om doen en herhalen. Oefening baart kunst. 

Yin Yang

"Without people pushing against your quest to do something worth talking about, it's unlikely to be worth the journey. Persist." Seth Godin

Het principe van Yin en Yang gaat om twee tegenpolen die elkaar nodig hebben. Balans, harmonie en dynamiek zijn belangrijke elementen. Een persoon in balans is in staat zich volledig aan te passen aan elke situatie.

Rijzende Zon

"To know life in every breath, every cup of tea, every life we take. The way of the warrior. That is Bushido." Katsumoto, The Last Samurai

Japanners noemen hun land Nippon, wat 'de oorsprong van de zon' betekent. Omdat ik als sporter vanuit de BUDO gedachte ben opgegroeid, heeft de Japanse traditie voor mij een belangrijke betekenis. Ook zie ik de rijzende zon als een nieuwe dag met elke keer weer nieuwe kansen.

Vlinder

"There is no way to happiness, happiness is the way"

Een vlinder wordt altijd gezien als een vrolijk positief symbool. Ooit was het een rups, geboren zonder vleugels, maar op bijzondere wijze weet het zich te ontpoppen tot de vlinder. Een symbool van ontwikkeling en groei. In de oude Griekse mythologie wordt de psyche, oftewel de eeuwige ziel van de mens, afgebeeld als een tedere dame met vleugels als die van een vlinder.