Motivational Speaker & Ambassadeur

Motiverend en Inspirerend spreken. Het begon allemaal al op de basisschool toen de Juf mij nog moest onderbreken omdat mijn spreekbeurt te lang duurde. Later op de middelbare school, maar ook aan de Universiteit werd ik door medestudenten naar voren geschoven omdat zij liever niet wilden.
Nu kom ik bij bedrijven, ondernemersorganisaties en evenementen mijn verhaal vertellen. Vooral door mijn Topsport carrière in een niet Olympische sport, heb ik een sterk verhaal kunnen ontwikkelen. Hard werken ook naast de sport, ondernemen en pieken en dalen die enorm ver uit elkaar liggen, alles komt voorbij.
De kracht van deze verhalen is dat ik ze graag beeldend, simpel en duidelijk vertel, zodat iedereen wel iets van zichzelf er in kan herkennen.

Sinds 2010 ben ik Ambassadeur voor supporters Jeugd Sport Fonds Gooi en Vecht streek.
In 2017 ben ik begonnen als Ambassadeur voor Jongeren Op Gezond Gewicht.
In mijn rol als Ambassadeur doe ik vaak mijn verhaal om mensen te motiveren en inspireren om deze twee fantastisch goed initiatieven te ondersteunen.

Wat anderen zeggen over Ruben

Maureen Veurman, Persvoorlichter at Veurman UwPersvoorlichter and Professional Organizer at Max Organized

"Ruben is een geweldig, boeiende spreker. Zijn verhaal over zijn sportcarrière is indrukwekkend, waarbij de vertaling naar het ondernemerschap via prachtige metaforen heel duidelijk wordt gemaakt. De lange weg als topsporter, met alle ups and downs, is voor menig ondernemer herkenbaar. 
Ruben sprak bij mijn netwerkorganisatie, normaliter een rumoerige groep, maar het was stil in de zaal. Iedereen was ademloos aan het luisteren. De interactie die hij aanbracht in zijn verhaal was goed in balans en er kwamen enthousiaste verhalen op gang. Regelmatig worden er quotes van hem aangehaald in gesprekken die ik met anderen uit de groep voer."

Desirée Kuperus-Mafait, The Travel Club. Voorzitter BNI Wauw!

"Voor een training bij de netwerkorganisatie waar ik momenteel voorzitter ben waren we op zoek naar een motiverende spreker. Al sinds kinderleeftijd ken ik Ruben, maar de laatste jaren volg ik zijn (sport) carrière vooral via de verhalen van zijn familie en social media. Maar met name op die social media is Ruben een persoon die altijd een goed woord over heeft voor anderen. Hij gebruikt metaforen om iets duidelijk te maken en dus leek hij mij de juiste persoon voor onze thema training binnen BNI Wauw! De normaal onrustige groep ondernemers, die altijd hun woordje klaar hebben, hingen aan zijn lippen. Ruben wist op originele wijze de link te leggen tussen zijn sport carrière en het ondernemerschap.
De opbouw van zijn verhaal was prettig om naar te luisteren en door zowel zijn ups als downs met ons te delen maakte hij het herkenbaar. "

Mok Heijmerink, Trainer & Webmaster at Webbouwen aan de keukentafel.

"Ruben is een natuurtalent in het vetellen van een verhaal. Hij voert je mee in zijn verhaal, met pakkende anekdotes en gedetailleerde schetsen van situaties. Je vóelt het helemaal.
Het is zijn verhaal dat ie vertelt. Maar ook ieders verhaal.
Wat ik er zelf van meenam was het belang een goede balans vinden van werken aan je doel en de passie te blijven voelen die de basis daarvan vormt.
Iets waar elke ondernemer mee te maken heeft.
Het was zo'n rond en kloppende presentatie dat ik dacht dat ie dit al heel vaak had gedaan. Dat was niet zo!
Natuurtalent dus."

Ben de Veth, Voormalig Voorzitter Supporters Jeugdsportfonds Gooi &Vechtstreek.

"Met zijn inspirerende clinics en voordrachten is hij een rolmodel voor veel kinderen geworden. Hij laat zien dat je met doorzettingsvermogen, discipline en enthousiasme kunt bereiken wat je wilt. En daar gezond bij kan blijven of worden. Tijdens bijeenkomsten met intermediairs en sponsors draagt hij diezelfde boodschap. Daarmee heeft hij sportliefhebbers, organisaties en bedrijven kunnen motiveren om het Jeugdsportfonds te ondersteunen, financieel, als intermediair en met de organisatie van allerlei evenementen. Net als wij is Ruben overtuigd van het belang van sport. Het leert je doelen stellen, discipline, je sociaal te ontwikkelen, het is gezond en sporten is gewoon ontzettend leuk." 

Partners & Opdrachtgevers