Eerste Nederlandse Kabaddi Team ooit Zilver op EK

Geplaatst op Geplaatst in Blog

In het weekend van 12 en 13 oktober 2019 werd in Glasgow het Europees Kampioenschap Kabaddi georganiseerd en daar heeft voor het eerst een Nederlands Team aan deelgenomen. Kabaddi is in Nederland een onbekende sport maar in India is het een nationaal spel met een Professionele League en is al meer dan 4000 jaar oud. Het wordt veel in Azie gespeeld zoals in de buurlanden Nepal, Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka. Maar ook in andere landen van de wereld wordt het steeds meer gespeeld.
Kabaddi, een contactteamsport met een mix van worstelen en rugby, wordt gespeeld op judomatten tussen twee teams van zeven spelers
Het Nederlands Team heeft de afgelopen maanden intensief getraind bij Sportcentrum Pleizier in Amsterdam en het team bestaat uit 12 sporters van verschillende sporten. In het team doen drie Hilversumse sporters mee namelijk: Ruben Assmann, o.a. drievoudig Wereldkampioen Ju Jitsu, en meermaals Nederlands Kampioen Rugby Casper Boelens en Fedde Lingsma, Rugby Club Hilversum.
Zaterdag werden de poulewedstrijden gespeeld en Nederland werd uiteindelijk poulewinnaar dus moest op zondag de halve finale spelen. De halve finale tegen Noorwegen was een zeer spannende wedstrijd en de overwinning was voor Nederland. De andere halve finale tussen Polen (daar is de sport al 4 jaar actief) en Schotland werd gewonnen door Polen.
De finale tussen Nederland en Polen ging in het begin gelijk op maar Polen speelde het spel laf maar wel slim en werd de winnaar. Nederland kan terugkijken op een uitstekend toernooi met een mooi resultaat.
De wedstrijden waren te volgen via BBC en Indiase TV.
Bijlmer & Meer – Nederlands Succes bij EK Kabaddi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *